Tillbaka

Under året (2010) som gått har jag ägnat mig åt ett sidoprojekt - ATC, Artist Trading Cards. Av en slump trillade jag över detta som är väldigt stort i USA och Kanada – men som har små förgreningar lite här och var i världen.
Det går enkelt uttryckt ut på att byta små konstkort man gjort själv med likasinnade, så länge som man följer alla de regler som finns uppsatta kring det hela…
Huvudregeln är storleken - 6.4*9.8 centimeter, och att man ska stoppa korten i en liten plastficka, sen är det upp till var och en hur mycket energi man lägger på det och hur man gör korten. Själva bytandet organiseras från olika forum på Internet, och oftast är det projekt med teman som man deltar i eller så kan man byta direkt med andra.
Jag deltar i princip enbart i projekt där det är målade eller tecknade kort som gäller, men även collage kan vara kul. Floran av tekniker och varianter på ATC är stor.

Här är ett gäng av mina ATC som jag målat på olika teman.

Fluga 2
Flugor
Fluga 3

Fluga 1

Fluga 4


Fenris
Nordisk mytologi
Hugin/Munin
Ratatosk      
Yggdrasil
Valmo i rosa
Poppies/Valmo
Valmo

Valmoknopp

Valmokrona

Bara grönt 1
Shade of Green
Bara grönt 2

Bara grönt 3

Bara grönt 4

1
Naked Orange
Women
234
Dahlia 1
Utan tema
Dahlia 2
Skruv
Mutter

Forumet som jag deltar på heter  ATC for All - om någon skulle bli nyfiken och vill veta mer, jag heter Tipulida när jag är där. Men en varning är på sin plats – det är oerhört vanebildande om man inte aktar sig :-)